Cum arată și ce conține un raport de snagging
Termenul de “home snag” este nou in Romania. Si pentru ca foarte putini oameni il cunosc si stiu ce presupune o inspectie amanuntita a casei, ne-am hotarat sa iti aratam un exemplu de raport pe care-l vei primi in momentul in care apelezi la serviciile noastre.
Insa, inainte de asta, haide sa lamurim un lucru:
De ce ai nevoie de un raport de snagging profesionist?
Raspunsul simplu ar fi: pentru a te asigura ca vei primi intocmai ceea ce ti-a fost promis; ca in momentul in care vei semna procesul de predare-primire al casei vei fii 100% sigur ca intri in posesia unei case care nu prezinta defecte ( fie ele vizibile sau ascunse )
Si de ce nu ai face inspectia locuintei chiar tu?
Din 2 motive:
Esti subiectiv. De regula, orice nou proprietar este super entuziasmat la gandul de a se muta in noua sa locuinta. Iar aceasta nerabdare, ne face, de multe ori, sa trecem cu vederea anumite aspecte negative, pe care locuinta noastra le poate avea.
Nu ai experienta. Poate ca vrei sa fii atent atunci cand inspectezi casa, insa de unde stii ca treci in revista tot ceea ce trebuie? Sau de unde stii ca lucrarile realizate, au fost facute ca la carte si nu de mantuiala?
Acesta este motivul pentru care ai nevoie de profesionisti; de oameni care nu fac asta pentru prima oara. Expertii Homesnag au in portofoliu sute de case vizitate. Ei stiu exact cand sa te sfatuiasca sa insisti pentru remedierea problemei tale in relatia cu dezvoltatorul imobiliar si cand, remedierea detaliului respectiv iti va aduce poate batai de cap mai mari , drept pentru care nu isi are sensul sa insisti in vederea remedierii lui.
Mai jos gasesti un raport intocmit de echipa Homesnag, pentru a-ti da seama exact, cum va arata raportul pe care il vei primi in urma colaborarii cu noi.
Analizand raportul vei constata ca, multe dintre snagurile identificate sunt de natura estetica. Insa exista si snaguri care au o importanta deosebita in confortul si siguranta noului proprietar.
Mai exact, in raportul de snagging sunt trecute in revista urmatoarele elemente principale: instalatia electrica, instalatia termica, instalatia sanitara, montarea usii de acces in apartament, montarea usilor din interior, finisajele interioare si cele ale fatadei, montarea parchetului sau a gresiei, montarea tamplariei PVC.
Cu galben sunt simbolizate snagurile remediate, iar cu rosu sunt simbolizate snagurile care sunt inca in lucru.
Pozele din raport arata stadiul actual al lucrarii respective: in lucru sau finalizata.
Pozele facute la fata locului nu lasa loc de interpretare, deoarece, proprietarul poate vedea negru pe alb, cum stau lucrurile si in functie de asta poate trage propriile concluzii si actiona, pentru a se asigura ca va primi exact ceea ce a semnat in contract.

La lucrarile finalizate, poti vedea 2 poze: prima poza reprezinta cum arata lucrarea in momentul primei inspectii a locuintei, iar cea de-a doua poza iti arata lucrarea finalizata.
In cazul lucrarilor nefinalizate, in poze poti vedea: cum arata lucrarea nefinalizata la prima inspectie facuta de catre un expert homesnag.

In raport vei gasi data la care a fost trecut acel snag in raport + data maxima stabilita la care lucrarea marcata ca nefinalizata ar trebui sa fie realizata, pentru ca totul sa decurga conform planului si sa intri in posesia imobilului la data specificata de catre dezvoltatorul imobiliar in contract.
Asa cum iti spuneam ceva mai devreme, anumite snaguri sunt mai important de rectificat decat altele si trebuie sa fie prioritare. Cum stii pe care dintre ele sa pui accent in primul si in primul rand?
Simplu. Uita-te in raport la Priority. Cu high ( mare ) sunt trecute snagurile identificate care trebui sa urmaresti cu atentie sa fie realizate in primul rand.
Snagurile cu eticheta low ( scazut ) pot fi realizate ulterior si de regula sunt cele care tin de designul casei.
Iata raportul de snagging:
RAPORTUL