De ce sa cumperi un apartament nou construit in 2018?

dec. 19, 2017 | Snagging

Potrivit unui studiu realizat de ESOP l CORFAC International, in urmatorii ani, in zona de centru-vest a Capitalei se va intensifica activitatea de constructii pe segmentul rezidential.

Conform statisticilor inregistrate, in perioada 2014-2017,  au fost livrate aproximativ 1.050 de unitati locative pe an. Previziunile pentru 2018 și 2019 prevad dublarea acestui numar.

Cu alte cuvinte, in urmatorii  2 ani este anuntata livrarea a aproximativ 2.000 de unitati pe an.

Din statisticile de mai sus poti observa ca, domeniul imobiliar este in plina dezvoltare. Si de ce se intampla acest lucru? Deoarece exista cerere.

Din ce in ce mai multe persoane se orienteaza catre achizitia unui apartament nou, in loc sa cumpere un apartament deja existent.

Avand in vedere aceasta tendinta, m-am gandit ca ar fi potrivit ca astazi sa trecem in revista principalele beneficii pe care le ai atunci cand achizitionezi un apartament nou, pentru ca atunci cand vei fi pus in ipostaza de a alege sa-ti cumperi un apartament in Bucuresti, sau in zona imediat apropiata orasului, sa fii informat si astfel, sa poti face, cea mai buna alegere.

Avantajele apartamentelor nou construite

Personalizarea locuintei dupa propriile dorinte

In cazul in care te decizi sa cumperi apartamentul atunci cand imobilul respectiv inca se afla in stadiul de constructie, poti sa optezi pentru anumite finisaje sau chiar pentru impartirea camerelor, asa cum iti doresti tu.

Spre exemplu, poti renunta la un perete sau poti muta un perete, pentru a modifica marimea incaperii, atat  timp cat tot acest proces nu afecteaza structura de rezistenta a cladirii.

Iar la capitolul finisaje, iti poti alege culoarea peretilor, tipul de gresie si pardoseala dorite  si alte detalii care tin de design.

Practic, in acest fel, iti creezi casa care se potriveste perfect nevoilor si dorintelor tale.

Apartamentele noi sunt construite cu materiale de ultima generatie

Materialele folosite pentru construirea apartamentelor sunt de ultima generatie, au un termen de valabilitate mult mai lung si au proprietati de izolare mai bune in comparatie cu casele vechi.

Drept urmare, noul proprietar va cheltui mai putini bani cu incalzirea locuintei sau cu racorirea ei  si disconfortul resimtit ca urmare a variatiilor mari de temperatura ( in plus, sau in minus ) va fi mai mic.

De asemenea, materialele folosite sunt mai bune decat cele folosite la constructia blocurilor de acum cativa zeci de ani, ceea ce duce la o stabilitate si o rezistenta mai buna a cladirii respective in caz de cutremur.

La polul opus, daca achizitionezi un apartament vech,i asteapta-te ca starea lui sa fie mai proasta si in consecinta, sa te coste mai multi bani sa efectuezi toate reparatiile necesare.

Sa-ti dau un exemplu: daca dai tencuiala jos intr-un loc, de multe ori, tencuiala va incepe sa cada si in alte locuri.

In consecinta, va trebui sa retencuiesti intreg peretele.

Pe lista de modificari pe care le ai de facut, in mod normal se regaseste si: schimbarea prizelor, a cablurilor, revopsirea apartamentului, schimbarea usilor si asa mai departe.

Drept urmare, pentru a reface un apartament vechi, ca la carte, folosind materiale de calitate, va trebui sa scoti multi bani din buzunar. Si cateodata toata aceasta investitie de bani, timp, stres si altergatura, chiar nu are sens.

Apartamentele noi nu au istorie

“Cum anume ma poate ajuta asta?” vei spune.

Pentru a-ti raspunde la aceasta intrebare, imagineaza-ti situatia in care cumperi un apartament vechi de cativa zeci de ani. Poate ca, in acel apartament au fost tinuti caini sau pisici si drept urmare, mirosul neplacut va fi greu de scos din apartament.

Nu mai vorbim de situatia in care vrei sa modifici ceva in structura apartamentului. De regula, proiectele pentru casele si apartamentele vechi se transmit la arhiva si daca ai nevoie de acea informatie la un moment dat, o vei gasi cu greu. De asemenea, este complicat sa afli care pereti din locuinta sunt importanti si care nu.

Apartamentele noi sunt realizate dupa cele mai inalte standarde

Dezvoltatorii imobiliari angajeaza, de regula, cei mai buni designeri de interior, pentru a se asigura ca, locuintele pe care le construiesc se adapteaza perfect stilului de viata si tendintelor actuale si rezultatul este o locuinta practica, care ofera confortul si intimitatea pe care orice persoana isi doreste s-o aiba in propria casa.

Construind tipul de locuinta care se cauta, conform noilor trenduri, dezvoltatorul se asigura ca isi va vinde apartamentele nou construite rapid, poate chiar inca din faza de constructie. Iar tu… tu, in calitate de client, esti sigur ca primesti tot ce e mai bun si mai practic, pentru tine.

Poti plati rate direct la dezvoltator

Pentru a-si vinde mai rapid cladirile construite, dezvoltatorii, vin cu diverse optiuni de finantare pentru persoanele interesate sa-si cumpere o locuinta noua, dar care, din diverse motive, nu se incadreaza la un credit ipotecar.

Aceasta solutie consta in platirea ratelor, de catre client, direct la dezvoltator, sub forma de chirie, urmand ca, in momentul in care suma achitata devine suficient de mare, sa se incheie intre client si respectivul dezvoltator imobiliar un contract de vanzare-cumparare.

Conditii preferentiale pentru contractarea unui credit bancar

Daca totusi, doresti sa apelezi la banca, pentru a face credit pe o perioada mai mare de timp, ia neaparat in considerare urmatorul sfat: intereseaza-te daca dezvoltatorul imobiliar unde te gandesti sa-ti cumperi locuinta are incheiata o conventie cu o anumita banca.

De ce iti sugerez sa faci asta? Pentru ca, o parte dintre dezvoltatori au incheiate conventii cu unele banci, si incheierea acestor conventii, iti permite tie sa obtii un credit cu o dobanda mai mica, sau procedura de acordare a creditului este mai usoara si dureaza ceva mai putin.

Ai garantie pentru diverse vicii pe care apartamentul le poate avea

De regula, atunci cand se semneaza un contract de vanzare-cumparare, in el exista si o clauza in care se specifica oferirea unei garantii de catre dezvoltator, clientului, pentru diverse vicii cu care apartamentul ar putea veni la pachet.

Lasa-ma sa-ti dau un exemplu.

Sa presupunem ca ti se sparge o teava, pe perioada de garantie mentionata in contract. In acest caz, dezvoltatorul o va inlocui fara a-ti cere tie sa scoti vreun ban din buzunar.

Desi apartamentele nou construite prezinta o multime de avantaje, este bine sa nu cazi in capcana de a considera ca iti vor fi predate in stare perfecta. Asa cum nu exista oameni perfecti, nu exista nici imobile perfecte.

Iata de ce, inainte de a semna procesul de receptie al noii tale locuinte este bine sa apelezi la un specialist in home snagging. Specialistii Homesnag au experienta vasta in domeniul constructiilor si iti pot inspecta rapid noua locuinta, in cele mai mici detalii.

Apoi iti vor oferi un Raport de Snagging in care sunt trecute toate snag-urile ( neregulile ) identificate in apartament ( vezi aici un exemplu de raport de snagging ).

Mai mult decat atat, in functie de Pachetul de Servicii pentru care optezi, specialistii Homesnag pot verifica de mai multe ori apartamentul pe masura ce snag-urile identificate sunt corectate, pentru ca tu sa fii 100% sigur ca primesti un apartament nou care corespunde 100% dorintelor tale si specificatiilor contractuale.